Възлага на министерството на отбраната и министерството на външните работи да анализират

...
Възлага на министерството на отбраната и министерството на външните работи да анализират
Коментари Харесай

Путин чака отговор от САЩ за новата крилата ракета

Възлага на министерството на защитата и министерството на външните работи да проучват равнището на опасност

Президентът на Русия разпореди да бъде изработен разбор на степента на опасност по отношение на тестванията в Съединени американски щати на нова трансформация на крилата ракета и да се вземат ограничения за подготовката на " съразмерен отговор ". Според известие на пресслужбата на Кремъл, публикувано през днешния ден, Владимир Владимирович е направил това на заседание на съветския Съвет за сигурност.

" Предвид създалите се условия разпореждам на министерството на защитата, министерството на външните работи и други отраслови ведомства да проучват равнището на опасност, създавана за нашата страна от упоменатите дейности на Съединените щати, и да подхващат изчерпателни ограничения за подготовката на съразмерен отговор ", е споделил Путин съгласно известието.
Според Путин, употребяваните от Съединени американски щати в хода на тестванията установки MK-41 удостоверяват обосноваността на претенциите, които Москва е имала към Вашингтон в интервала на деяние на ДРСМО. 
„ Това оръжие влиза в категорията, неразрешена от ДРСМО от 1987 година. Освен това, употребяваните в хода на тестванията универсални пускови установки MK-41 напълно удостоверяват обосноваността на претенциите, които съветската страна е отправяла към Съединени американски щати в интервала на действието на контракта “, сподели президентът. 

Американците настойчиво ги опровергаваха, като твърдяха, че наземните MK-41 сякаш не могат да изстрелват крилати ракети с морско базиране „ Томахоук “. Сега доказателството на нарушаването е налице и е невероятно да бъде оспорено, те единствено го споделиха “, акцентира Путин. 

Възниква въпросът, какво ще бъде ситуирано в Полша и Румъния – системи за противоракетна защита или ракетни ударни комплекси с доста огромен обхват, запита той. 

Междувременно Китай разгласи, че сега не е заинтригуван в тристранни преговори за надзор над въоръженията. Това съобщи непрекъснатият представител на Пекин при Организация на обединените нации Чжан Цзюн, представен от РИА Новости. По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че има желае да се създаде ново тристранно нуклеарно съглашение сред Русия, Китай и Съединените щати. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР